Паляниця зі смаженою цибулею - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Паляниця зі смаженою цибулею

18 Травня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Паляниця зі смаженою цибулею
0
Поділилося
316
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Це дуже простий, але водночас такий важливий для кожного українця рецепт. Паляниця виходить пухкою, м’якою та смачною, а з’їдається швидко й з апетитом, як булочка. Додавання в тісто смаженої цибулі надає приголомшливого аромату.

  • 250 мл теплої води
  • 2 чайні ложки меду
  • 17 г свіжих дріжджів
  • 1—2 чайні ложки солі
  • 30 г олії
  • 500—550 г борошна
  • 2 середні цибулини (200—250 г)

У миску налити теплу воду. Додати мед (завдяки йому хліб довго не черствіє), перемішати до розчинення. Розкришити дріжджі. Всипати 50—80 г борошна (від загальної кількості). Поставити в тепло на 15 хв. до утворення пінної шапочки. Посолити (з 1 чайною ложкою хліб буде нейтральним на смак, хочете більш солоний — додайте 1,5—2 ложки). Влити олію (без запаху), перемішати. Поступово всипати просіяне борошно. Спочатку підсипте 450—480 г і дивіться на консистенцію — тісто має бути дуже м’яким. Таке тісто легко замішується, майже не липне до рук.

Сформувати з нього кулю, викласти в миску та поставити в тепло на 30—40 хв. Цибулю дуже дрібно нарізати, обсмажити в невеликій кількості олії до рум’янцю. За бажанням, наприкінці можна підсолити, для смаку. Дати охолонути. Вмісити цибулю в тісто. Після її додавання воно стає більш рідким, тому треба підсипати ще борошна (грамів 50—80). Вимісити ще 5 хв. — за консистенцією має бути таким самим, як і на початку. Тісто дуже добре тримає форму.

Викласти його в змащену олією миску, прикрити легким рушником і поставити в тепло на 30—40 хв. Воно підходить доволі швидко. Повинно збільшитися вдвічі.

На присипаному борошном столі сформувати акуратну і щільно натягнуту кулю. Викласти хліб на деко, застелене пергаментом. Прикрити легким рушником, поставити в тепло ще на 20 хв. Увімкнути розігріватися духовку на 210 градусів. За бажанням, можна зробити зверху надріз — тоді паляниця буде трохи нижчою, але збереже форму. Якщо надріз не робити, — буде пишнішою, але може тріснути. (Хоча саме цей надріз-козирок і вирізняє паляницю серед іншого хліба). Поставити в духовку. Випікати 25 хв. на рівні трохи нижче середнього. Але останні 10 хв. прикрити фольгою, щоб не підгоріла.

Після випікання прикрити рушником, щоб настоялася. Скоринка спочатку тверда, але коли паляниця постоїть, виходить дуже м’якою.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Що робити з хрущами

Наступна публікація

Як зрозуміти свої почуття і допомогти собі

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
Як зрозуміти свої почуття і допомогти собі

Як зрозуміти свої почуття і допомогти собі

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

6 Вересня, 2025
Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

29 Серпня, 2025
Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

29 Серпня, 2025
Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

15 Серпня, 2025

Останні публікації

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

6 Вересня, 2025
Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

29 Серпня, 2025
Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

29 Серпня, 2025
Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

15 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти