“Паляниця є нашим сильним комфортом, способом для визначення ворога і моральним знущанням над ним. Тобто і по смаку, і по психології — задоволення”, — написав відомий кулінар на своїй Instagram сторінці. І навів простий рецепт паляниці без дріжджів, усього з чотирьох інгредієнтів.
ПОТРІБНО:
- борошно — 500 г
- кисломолочка будь-яка або вода — 400 г
- сіль – 1 ч. л.
- сода – 1 ч. л.
Насипте у миску борошно, сіль і соду. Добре розмішайте, щоб сода розійшлася по всьому борошну. Влийте ксиломолочку. Якщо її немає — беріть воду, додавши оцет, щоб погасити соду. Суміш перемішайте, щоб борошно просочилося рідиною, потрібно 1–2 хв.
Потім викладіть масу на підпилений борошном стіл і зробіть плаский чотирикутник, складіть його конвертиком і закругліть. Потім візьміть деко з пергаментом, змастіть його олією. Випікайте 40–45 хвилин при 200 градусах.
Смачного!