- 2 кг помідорів
- 500 г цибулі
- 500 г солодкого перцю
- 500 г моркви
- 1 склянка рису
- 1 склянка олії
- 4 столові ложки цукру
- 2 столові ложки оцту (9%)
- столова ложка солі
У помідорів видалити плодоніжки, подрібнити (можна зі шкіркою) будь-яким зручним для вас способом. Перелити томат у містку каструлю. Поставити на середній вогонь. Цибулю нарізати дрібними кубиками. Моркву натерти на крупній тертушці. Щойно закипить пюре, закласти цибулю і моркву. Перемішати, дати закипіти, варити 10 хв. Нарізати дрібними кубиками перець. Додати в каструлю. Налити до овочів олію, всипати цукор і сіль. Перемішати, прикрити кришкою і тушкувати на вогні нижче середнього близько 15 хв. Всипати рис до овочевої маси. Добре перемішати, довести до кипіння, прикрити кришкою і готувати на маленькому вогні близько 40–45 хв. В кінці влити оцет. Відразу розкласти в стерилізовані банки, закрити під ключ. Перевернути і укутати до охолодження. Зберігати в темному і прохолодному місці.
Всього з вказаної кількості інгредієнтів виходить 3 банки по 1 л.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.