Нумо смажити млинці! - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Домашній технолог

Нумо смажити млинці!

10 Березня, 2021
in Домашній технолог
0
Нумо смажити млинці!
0
Поділилося
117
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

З давніх-давен у будь-якої вправної господині на кухні була млинцева чавунна сковорідка. Її не мили, начисто протираючи шматочком паперу або сухою ганчіркою, і не використовували для приготування інших страв. І на те були причини.

Універсальні сковорідки з високими бортиками і заокругленим дном, які зазвичай використовують для смаження їжі, незручні в приготуванні млинців — перевертати їх лопаткою через високі стінки незручно. У млинцевої сковорідки — маленькі акуратні бортики, розташовані під правильним до поверхні денця кутом. Так млинці просмажуються швидко і виходять акуратної форми, їх легко перевертати як лопаткою, так і підкиданням. До того ж що нижчі бортики, то зручніше.

В ідеалі у млинцевої сковорідки має бути товсте дно — це забезпечить рівномірне пропікання. Найкращою вважається чавунна сковорода — цей матеріал чудово утримує тепло, а ще має пористу структуру, яка з часом заповнюється олією, завдяки чому млинці не прилипають. До недоліків можна віднести схильність до іржі та велику вагу. Щоб уникнути іржі, завжди витирайте сковорідку після контакту з вологою. Бувають млинцеві сковорідки з тонким денцями, наприклад, тефлонові, але вони швидко виходять з ладу через деформацію. Зате такі легше за вагою.

Млинцева сковорідка частіше за інші піддається термічному шоку — ви ллєте холодне тісто на гарячу пательню. Тому намагайтеся по можливості не перегрівати і використовувати тільки для млинців, щоб не зменшити термін її служби.

Краще не користуватися цим посудом для смаження м’яса або риби — млинці не люблять «сусідства» з різними продуктами та ароматами.

МИТИ ЧИ НЕ МИТИ?

Після того, як ви закінчили з приготуванням смачних млинців (а ми не сумніваємося, що вони у вас саме такі), дочекайтеся повного охолодження сковороди (з будь-якого матеріалу), і тільки після цього вимийте її. Мити сковорідку з тефлоновим або керамічним покриттям можна будь-яким рідким мийним засобом і м’якою губкою.

Чавун же після смаження можна просто насухо витерти паперовим рушником. Якщо ж потрібно очистити, то змастіть сковороду рослинною олією та посипте дно крупною сіллю. Цю суміш потрібно добре прогріти на вогні, а потім видалити м’якою ганчіркою.

Підготувала Діана ШЕПЕЛЬ.

 

Попередня публікація

Як і де можна перевірити якість газу?

Наступна публікація

Як проростити насіння в поролоновій губці

Схожі публікації

7 порад, як приготувати домашній класичний гамбургер
Домашній технолог

7 порад, як приготувати домашній класичний гамбургер

7 Травня, 2025
Шампіньйони чи печериці?
Домашній технолог

Шампіньйони чи печериці?

22 Квітня, 2025
Додайте у випічку мед
Домашній технолог

Додайте у випічку мед

1 Квітня, 2025
Борошно, яке збагатить випічку
Домашній технолог

Борошно, яке збагатить випічку

19 Березня, 2025
Як обрати зрілий ананас?
Домашній технолог

Як обрати зрілий ананас?

15 Січня, 2025
Як «роздягнути» фундук чи арахіс?
Домашній технолог

Як «роздягнути» фундук чи арахіс?

27 Листопада, 2024
Наступна публікація
Як проростити насіння в поролоновій губці

Як проростити насіння в поролоновій губці

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти