Він вирізняється особливим смаком і виходить ніжним і пухким. Такий омлет можна рекомендувати дітям і людям, які потребують лікувального харчування. Головне в його приготуванні – дотримання пропорцій яєць і молока, тоді він вийде пишним і не опаде після того, як викладіть на тарілку.
* 4 яйця
* чверть чайної ложки солі
* 180 мл молока
* вершкове масло
Підготувати каструлю з товстим дном, поставити в неї невелику мисочку (стінки змастити маслом) і залити водою так, щоб вона досягала лише половини миски. Поставити на слабкий вогонь. Яйця трохи збити вінчиком або збовтати виделкою. Додати сіль. Тонкою цівкою влити молоко. За об’ємом кількість молока має приблизно дорівнювати об’єму збитих яєць. Отриману яєчну суміш акуратно влити в миску. Закрити кришкою каструлю. Готувати суміш на паровій бані на повільному вогні близько 17–20 хв. Обережно дістати мисочку з каструлі. Дати трохи охолонути, щоб омлет краще схопився. Провести по стінках посуду лопаткою, відокремлюючи краї, накрити плоскою тарілкою і перевернути омлет на таріль. Для більшого смаку злегка змастити вершковим маслом.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.