Млинці - сонця родичі: перевірені рецепти до Масниці - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Млинці — сонця родичі: перевірені рецепти до Масниці

10 Березня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Млинці — сонця родичі: перевірені рецепти до Масниці
0
Поділилося
80
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

НА ОСНОВІ ОКРОПУ

  • 400 мл молока
  • 200 мл окропу
  • 3 яйця
  • 2 столові ложки цукру
  • пів чайної ложки солі
  • 2 столові ложки олії (в тісто)
  • 220 г борошна
  • вершкове масло (для змащення млинців).

Яйця вбити в миску, додати сіль, цукор, злегка збити вінчиком. Влити половину молока, перемішати. Всипати борошно, перемішати, щоб не було грудочок. Додати, молоко, що залишилося, перемішати. Влити олію, знову ретельно перемішати віночком. Невеликими порціями ввести окріп і дуже швидко розмішати. Завдяки заварюванню тіста окропом воно виходить більш еластичним, з дірочками, а млинці не рвуться при перевертанні. За бажання тісто можна ароматизувати ваніліном або цедрою лимона. Залишити тісто за кімнатної температури на 20 хв. За консистенцією воно виходить в міру рідким, стікає з ложки. Смажити на змащеній олією та добре розігрітій сковорідці, швидким рухом розподіляючи тісто. Готові млинці змащувати вершковим маслом – так вони будуть ще м’якішими.

 

ШВИДКІ, НА ОСНОВІ МАНКИ

  • 2 яйця
  • 100 мл молока
  • 2 столові ложки з гіркою манної крупи (30 г)
  • по чверті чайної ложки солі та цукру.

Манні млинці — це той варіант страви, коли потрібно приготувати простий та смачний сніданок нашвидкуруч. Можна додавати різні начинки та отримувати щоразу новий смак. Яйця збити вінчиком. Всипати манну крупу. Додати сіль і цукор (для солодкого варіанту кількість цукру можна збільшити), перемішати. Влити молоко та перемішати. Залишити тісто на 10 хв., щоб набухла манка. Смажити на змащеній олією сковорідці, як звичайні тонкі млинці. За бажанням змастити кожен вершковим маслом. Тісто дуже вдале та не рветься при перевертанні. З начинок до сніданку можна приготувати такий варіант: обсмажити млинець з одного боку, перевернути, трохи підсмажити і просто на сковороді, доки гарячий, притрусити середньо натертим твердим сиром. Млинець згорнути трубочкою — вийде ніжна начинка з розплавленого сиру.

 

СИРНІ — ЩОСЬ НОВЕНЬКЕ

  • 400 мл молока (2 склянки)
  • 150 г сиру твердих сортів
  • 140–150 г борошна (склянка)
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки олії (в тісто)
  • 1 чайна ложка цукру
  • 0,5 чайної ложки солі.

Ці пікантні млинчики на основі твердого сиру можна подати гарячими зі сметаною або зробити основою закусочного торта, наприклад, з відварною куркою, солоною рибою або смаженими грибами. Сир (Російський, Буковинський, Голландський) натерти на дрібній тертушці. У миску вбити яйця, перемішати вінчиком. Всипати сіль і цукор. Влити 1 склянку молока, всипати просіяне борошно. Збити міксером або вінчиком, щоб вийшло повністю однорідне тісто. Налити другу склянку молока і ще раз гарненько перемішати до однорідного стану. Викласти сир. За бажанням, можна додати пів пучка подрібненого кропу. Влити олію. Тісто має вийти повністю однорідним, по консистенції як нежирний кефір. Дати постояти при кімнатній температурі хвилин 15. Смажити на добре розігрітій і змащеній олією сковорідці до зарум’янення.

 

КАПУСТЯНІ… ЯКІ Ж ВОНИ РУМ’ЯНІ!

  • 500 г білоголової капусти
  • 500 мл води
  • 4 яйця
  • 200 г борошна
  • 50 мл олії (в тісто)
  • 1 чайна ложка солі
  • дрібка чорного меленого перцю.

Капусту перекрутити на м’ясорубці з дрібними отворами — що дрібніше перемелена, то швидше пропечуться млинці. Додати яйця, сіль і перець. Збити все до однорідності. Влити воду. Всипати просіяне борошно, перемішати. Влити олію. Все перемішати, залишити тісто на 15 хв., щоб борошно набухло. Готове тісто виходить більш рідким, ніж на оладки. Смажити на розігрітій і змащеній олією сковорідці під кришкою на вогні нижче середнього. Це потрібно, щоб капуста стала м’якою.

Подавати млинці найкраще зі сметанним соусом: просто змішайте сметану з подрібненим часником і свіжою зеленню.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Які яйця закладати в інкубатор

Наступна публікація

Нетверезим сів за кермо -- плати 17 тисяч гривень

Схожі публікації

Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Наступна публікація
Нетверезим сів за кермо — плати 17 тисяч гривень

Нетверезим сів за кермо -- плати 17 тисяч гривень

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Олександр Ігнатуша: “Створював у собі український світ зі шкільних років”

Олександр Ігнатуша: “Створював у собі український світ зі шкільних років”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Олександр Ігнатуша: “Створював у собі український світ зі шкільних років”

Олександр Ігнатуша: “Створював у собі український світ зі шкільних років”

3 Листопада, 2025
Молодість судин: головний секрет довгого життя

Молодість судин: головний секрет довгого життя

30 Жовтня, 2025
Поліпшуємо глинистий ґрунт

Поліпшуємо глинистий ґрунт

29 Жовтня, 2025
Оновлено Національний перелік ліків

Оновлено Національний перелік ліків

29 Жовтня, 2025

Останні публікації

Олександр Ігнатуша: “Створював у собі український світ зі шкільних років”

Олександр Ігнатуша: “Створював у собі український світ зі шкільних років”

3 Листопада, 2025
Молодість судин: головний секрет довгого життя

Молодість судин: головний секрет довгого життя

30 Жовтня, 2025
Поліпшуємо глинистий ґрунт

Поліпшуємо глинистий ґрунт

29 Жовтня, 2025
Оновлено Національний перелік ліків

Оновлено Національний перелік ліків

29 Жовтня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти