А кабачки все не закінчуються… Пропонуємо приготувати м’ясні тюфтелі з кабачками. Завдяки такому додаванню вони виходять дуже соковитими, більш дієтичними. А вихід готового фаршу збільшується.
ТЮФТЕЛІ:
- 150 г кабачка
- 500 г свинячого фаршу
- 2 подрібнені зубчики часнику
- 1 яйце
- 100 г відвареного рису
- 0,5 чайної ложки солі
- борошно (для панірування)
- олія (для смаження)
СОУС:
- 2 столові ложки сметани
- по 2 столові ложки олії та вершкового масла
- 2 столові ложки борошна (без гірки)
- 2 столові ложки томатної пасти
- 300 мл води
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки паприки
- дрібка чорного меленого перцю
- маленький лавровий листок
Кабачок натерти на середній тертушці та додати в миску до решти інгредієнтів для тюфтелей. Добре вимісити. Вологими руками сформувати кульки, запанірувати в борошні. Обсмажити всі тюфтелі до скоринки (не до готовності).
Для соусу розігріти в сковороді вершкове масло та олію. Всипати борошно, перемішати та злегка обсмажити, щоб воно не надавало смаку готовій підливі. Додати томатну пасту, перемішати, щоб не було грудочок. Одразу влити воду, перемішати до однорідності. За необхідності підлити ще води, щоб соус не був загустим.
Готувати на слабкому вогні 5—7 хв. Додати сіль і паприку, чорний перець і лавровий листок. Наприкінці додати сметану, перемішати. Довести до кипіння й одразу зняти з вогню. Залити соусом тюфтелі. Тушкувати під кришкою 15 хв. на слабкому вогні.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.