Рулетики з курячих грудок — просто незрівнянна м’ясна страва, яку можна сміливо запропонувати гостям під час свята! Розплавлений сир буквально витікає з серединки розрізаного рулетика, аромат шинки звучить яскраво, а хрумка скоринка зберігає соковитість курячого м’яса! Подавати до столу їх треба гарячими, щоб насолодитися всією цією смакотою сповна.
На 4 порції:
- 2 великих курячих філе
- 8 тонких скибочок шинки
- 4 великі пластинки напівтвердого сиру (який добре плавиться)
- 2 яйця
- 1 склянка хлібних крихт
- борошно
- 1 чайна ложка молока
- сіль і чорний мелений перець (за смаком)
- олія (для смаження)
Підготувати 4 відбивні. Філе, як правило, неоднорідне по товщині — з одного краю товсте, з іншого — тонке, тому кожне розрізати вздовж навпіл, намагаючись вирівняти. Кожен шматочок курки викласти на плівку, закрити та дуже тонко відбити. Насамперед добре відбити краї, щоб шматочки легко згорталися рулетиками.
Кожен посолити, поперчити, але враховуйте, що і сир, і шинка, які ми покладемо в рулетики, містять сіль, тому не пересоліть. Зверху кладемо пару скибочок шинки та скибочку сиру (як варіант, можна використовувати тертий сир). За допомогою плівки згорнути в тугий рулет і сформувати щільну котлету. Для панірування знадобляться хлібні крихти: для цього черствий батон натріть на великій тертушці. Яйця трохи посолити, додати чайну ложку молока і збовтати. Кожен рулет спочатку обкачати в борошні. Відразу ж занурити в яєчну суміш. І потім обкачати в крихті — паніровки не шкодуйте! Викласти на дошку й поставити в холодильник на 1 год., щоб рулетики вистоялися і при смаженні скоринка схопилася. У сковороді розігріти олію, краще додати ще й вершкове масло — так буде смачніше. Викласти рулетики швом униз. Обсмажити з кожного боку по 3 хв. на вогні трохи вище середнього до рум’яної скоринки. Викласти у форму для запікання. Поставити в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 10 хв., щоби дійшли до готовності. Готові одразу ж подавати до столу.
На гарнір запропонуйте салат зі свіжих овочів.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.