Залишки кукурудзяної каші можна пустити на котлети — ніжні всередині та хрусткі ззовні.
- 800—900 г готової кукурудзяної каші
 - 1 середнє яйце
 - 150 г тертого твердого сиру
 - сіль (за смаком)
 - чорний мелений перець (за смаком)
 - кукурудзяна крупа дрібного помелу, або манка чи борошно (для панірування)
 - олія (для смаження)
 
Охолоджену кашу трохи пом’яти товкачем для картоплі, щоб стала однорідною. Додати яйце. Посолити й поперчити (якщо варили кашу в підсоленій воді, солити не треба). За бажанням, можна додати свої улюблені спеції, подрібнену зелень або смажену цибулю. Все добре перемішати.
Додати сир, перемішати до однорідності. Сформувати невеликі котлетки, запанірувати. Смажити в розігрітій олії до золотавості. Довго смажити не треба, адже вони майже готові. Як підрум’яняться, викладайте на паперовий рушник. Подавайте із салатами, сметаною або соусами.
Діана ШЕПЕЛЬ.
    
    


















