Від літа потрібно взяти все. І всі вітаміни! Та так, щоб побільше! Тому налягаймо на фрукти та ягоди. Добре, їх зараз вдосталь. І коли красиво подані, то навіть смачніше. Особливо ефектно, коли вони подаються в чарівному посуді — крижаній тарілці. У ресторанах, наприклад, у таких подають смачну окрошку. Але й удома цілком можливо відтворити ресторанну крижану тарілку. До того ж зробити її доволі просто.
Вам знадобиться 2 миски: велика та маленька. Миски слід підбирати так, щоб відстань між стінками була щонайменше 3 см. На дно великої налити трохи кип’яченої холодної води (приблизно 3 см) і укласти кружечки огірків і лимона. Щоб тарілка вийшла більш міцною і довше простояла, краще заморожувати воду в кілька етапів: після того, як замерзне вода на дні ємності, можна додавати наступну порцію і додаткові елементи декору. Коли перший шар замерзне, на дно посуду поставте маленьку ємність і за допомогою канцелярських резинок або клейкої стрічки краї обох ємностей зафіксуйте, щоб вони не зрушили і стінки вийшли рівними. У зазор між краями обережно налийте воду, що залишилася, і рівномірно розкладіть уздовж стінок огірки, лимон і зелень. Для отримання стійкого результату необхідно потримати заготовку в морозилці щонайменше 12 год. Коли крижана тарілка заморозиться, всю конструкцію треба потримати трохи в холодній воді. Гарячу використовувати не можна, бо лід може тріснути. Тарілку дістати та поставити на дошку, застелену плівкою (щоб не прилипла до морозилки), знову поставити на 30 хв. в морозилку, щоб стінки схопилися.
Викладайте холодні страви в тарілку безпосередньо перед подачею на стіл, поставивши крижаний посуд на красиву плоску тарілку або невелику тацю, щоб захистити скатертину від підтікання.