Міняючи гарнір, можна готувати їх хоч щодня! Котлети виходять ніжними, а соус просто чудовий. Спочатку смажите як зазвичай, а потім тушкуєте у вершковому соусі, який ніжно обволікає заготовки.
- 0,5 кг м’яса (свинина, курятина)
 - середня цибулина
 - 2 скибочки черствого батона
 - 0,5 чайної ложки солі
 - чверть чайної ложки чорного меленого перцю
 - олія (для смаження)
 - панірувальні сухарі
 
Сирний соус:
- 300 мл вершків (будь-якої жирності)
 - 2 плавлені сирки
 - маленький лавровий листок
 
Цибулю нарізати кубиками, обсмажити в олії до золотавого кольору, дати охолонути. Батон замочити у вершках, добре віджати. Перекрутити на м’ясорубці м’ясо, цибулю та батон. Посолити, поперчити. Сформувати котлети, запанірувати в сухарях. Швидко обсмажити на великому вогні до рум’яної скоринки (до готовності не доводити). Усі обсмажені котлети скласти в невелику каструльку, додати лавровий листок. В окремій каструлі на слабкому вогні довести до кипіння вершки, додати крупно натерті плавлені сирки. Перемішати, тримати на вогні до розплавлення сиру. Залити котлети соусом і тушкувати 15—20 хв. під кришкою на слабкому вогні.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.
    
    


















