Подавайте страву зі свіжим хлібом, щоб можна було вимочувати ароматний соус. Також чудово смакуватиме з простим гарніром із рису.
- 12 королівських креветок
- 80 г вершкового масла
- 1 столова ложка крохмалю
- 3 середні зубчики часнику
- 1–2 чайні ложки лимонного соку
- 2 столові ложки білого сухого вина (за бажанням)
- 4 столові ложки відвару з панцирів
- 1 столова ложка посіченої петрушки
- дрібка солі
- дрібка чорного меленого перцю
- 1 маленький лавровий листок
Креветки розморозити, помити, очистити від панцирів і стравоходів. З панцирів зварити бульйон: помістити в сотейник, додати гілочки петрушки (листя посікти та відкласти), лавровий листок і розчавлений зубчик часнику, залити 100–150 мл води та варити 5 хв. У результаті вийде бульйон із концентрованим смаком креветок. Саме він зробить соус іще смачнішим.
Вершкове масло нарізати шматочками й обкачати в крохмалі. Викласти на сковороду. Щойно підтане, додати дрібно нарізаний часник. Обсмажити на слабкому вогні, помішуючи, 1 хв. Викласти креветки в ароматне масло. Готувати приблизно по 1 хв. з кожного боку. Буквально відразу вони змінять колір. Не перетримайте, бо будуть жорсткими.
Влити вино (якщо немає, то пропустіть цей крок), гарячий креветковий бульйон, посолити й поперчити, вичавити лимонний сік (за смаком) і додати наприкінці петрушку.