Картопляні човники з грибами - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Картопляні човники з грибами

7 Грудня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Картопляні човники з грибами
0
Поділилося
210
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Варена картопля, фарширована грибами і запечена під сиром в духовці — класичне смачне поєднання інгредієнтів!

* 4 великі (по 200–250 г) відварені в мундирі і охолоджені картоплини

Грибна начинка:

* 250 г печериць

* 1 середня цибулина

* 2 столові ложки з гіркою сметани (20%)

* вершкове масло та олія (для смаження)

* 100 г твердого сиру (Російський, Голландський тощо)

* 0,5 чайної ложки солі

* дві дрібки чорного меленого перцю

Для грибної начинки цибулю дрібно нарізати. Вибрати кілька середніх шампіньйонів і нарізати 8 тонких пластинок — вони знадобляться для оздоблення. Решту грибів дрібно нарізати. Сир натерти на середній тертушці. Розділити на 2 частини (приблизно). Одну будемо додавати в начинку, а іншою притрусимо картоплю зверху. На вершковому маслі та олії обсмажити до рум’яності цибулю, помішуючи. Окремо також на суміші масел обсмажити гриби до повного випаровування вологи. З’єднати з цибулею. Додати сметану, посолити і поперчити за смаком (врахуйте, що в сирі також є сіль), перемішати. Тримати на вогні грибний соус, помішуючи, ще 2–3 хв. Зняти з вогню. Остудити до кімнатної температури. Охолоджені гриби з’єднати з частиною сиру. Картоплю очистити від шкірки, розрізати вздовж на дві половинки. Вирізати човники: для цього маленьким ножем намітити товщину стінок (близько 1 см), внутрішню частину нарізати решіткою та вибрати ложкою. Намагайтеся не прорізати картоплини до дна. У рецепті м’якоть з картоплі не використовуємо. Її можна застосувати в іншій страві, наприклад, приготувавши оладки з картоплі або додавши в суп. Деко змастити олією. Викласти картопляні заготовки. Нафарширувати начинкою — її можна викладати врівень або з невеликою гіркою. Притрусити сиром і прикрасити пластинками грибів. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хв. або до рум’яності. Подавати, як і всі страви з картоплі, теплою.

Поради: картоплю для фарширування беріть велику, інакше буде важко вирізати серединку, та й місця для начинки залишиться мало. Легше вирізати з холодної картоплі, яка вже полежала в холодильнику. Вона не кришиться і тримає форму. Щоб картопляний човник вийшов більш рум’яним, перед запіканням змастіть його зовнішні стінки олією.

Готувала Диана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Релігійні свята (7--13.12)

Наступна публікація

Довідку про склад сім’ї скасовано

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
Довідку про склад сім’ї скасовано

Довідку про склад сім’ї скасовано

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

7 Серпня, 2025
Як стати фахівцем із супроводу ветерана

Як стати фахівцем із супроводу ветерана

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025

Останні публікації

Кабачкові оладки з фаршем

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

Як правильно зберігати ліки, особливо влітку

7 Серпня, 2025
Як стати фахівцем із супроводу ветерана

Як стати фахівцем із супроводу ветерана

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти