Готувати так, щоб було ну дуже смачно, щоб усе до останньої крихти з’їдали, та бажано й не кілька годин стояти біля плити — чи це не мрія господині? Тоді вам точно сподобається цей рецепт. Картопля, запечена з м’ясом і овочами в рукаві, — ваша чарівна паличка і в будні, і в свята.
- 500 г курячих стегенець
- 5—6 великих картоплин
- велика цибулина
- велика морквина
- 2 зубчики часнику
- 3—4 столові ложки олії
- 0,5 чайної ложки солі
- 1 чайна ложка хмелі-сунелі
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
- 0,5 чайної ложки паприки
- свіжа зелень
Картоплю (молоду можна не чистити) нарізати часточками. Цибулю — півкільцями, моркву — напівкружальцями. Викласти овочі в миску, посолити, поперчити. Перемішати. Стегенця посолити, поперчити, додати хмелі-сунелі та паприку. Подрібнити зубчики часнику та додати до м’яса. Рівномірно розподілити спеції по м’ясу.
Залишити картоплю та м’ясо на 15 хв. промаринуватися. Викласти овочі в рукав для запікання, зверху — шматочки м’яса. Полити олією. Краї рукава закріпити. Зробити проколи зубочисткою, щоб не луснув під час приготування.
Поставити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 50 хв. Дістати з духовки, рукав розрізати й поставити на 10—15 хв. в духовку, щоб страва підрум’янилася. При подачі притрусити зеленню.
Ірина ЦОКАЛО. м. Київ.