Ікра з гарбуза на зиму: розкладаю по банках, ставлю в шафу, потім відкриваю, коли потрібно — і перекус готовий.
На 7 банок по 0,5 л:
- 1,5 кг м’якоті гарбуза
- 500 г моркви
- 500 г цибулі
- 2 великі солодкі перчини
- 1 велика головка часнику
- 200 г томатної пасти
- 200 мл олії
- 2 столові ложки цукру
- 1 столова ложка солі
- 40 мл оцту (9%)
Гарбуз і моркву середньо натерти. Цибулю та перець нарізати невеликими кубиками. У каструлю (5 л) викласти овочі, влити олію, перемішати. Поставити на невеликий вогонь, помішувати, поки маса пустить сік, щоб нічого не підгоріло. Готувати під кришкою 40 хв. Додати нарізаний часник, томатну пасту, сіль і цукор. Тушкувати ще 30 хв. під кришкою. Для однорідності овочі пробити блендером (пропустити крізь м’ясорубку).
Перекласти назад у каструлю, влити оцет, довести до кипіння, після цього варити 2 хв. Одразу розкласти в стерилізовані банки, закрити під ключ. Укутати до охолодження. Заготовка добре зберігається навіть за кімнатної температури.
Дарина СКОРОБАГАТЬКО.
м. Сарни.