Довгастий «човник» із м’якими, пишними бортиками і такою простою, але привабливою начинкою — це хачапурі по-аджарськи.
Тісто:
* 300–400 г борошна
* 150 г натурального йогурту
* яйце
* 50 г вершкового масла
* 50 мл молока
* чайна ложка сухих дріжджів
* по дрібці солі та цукру
Начинка:
* 300 г суміші сулугуні й адигейського сиру
* 4 яйця
* 50 г вершкового масла
* 2 ложки води
Всипати дріжджі у тепле молоко, додати дрібку цукру і, не перемішуючи, залишити до появи м’якої піни. Висипати 300 г борошна у вигляді гірки, зробити у центрі заглиблення, влити молоко із дріжджами. Додати йогурт, яйце, розтоплене вершкове масло, сіль і замісити однорідне тісто, потроху додаючи борошно, поки перестане липнути до рук. Скачати в тугу кулю, покласти в миску, накрити рушником і поставити у тепле місце, щоб піднялося. Натерти сир на крупній тертушці, додати розтоплене вершкове масло і воду, перемішати. Коли тісто збільшиться вдвічі, обім’яти, розділити на 4 частини. Розкачати кожну в круг, за необхідності підсипаючи на стіл борошно. Згорнути і защипнути з обох боків так, щоб вийшов човник. Рівномірно викласти всередину чверть начинки і випікати у духовці за температури 200 градусів. За 12–15 хв.,вбити всередину яйце і поставити в духовку ще на 7–10 хв. Аналогічно приготувати інші хачапурі.
Діана ШЕПЕЛЬ.