Нещодавно скуштувала фінський зимовий салат із оселедцем та буряком «Росоллі», який часто подають у них на Різдво. Це і не вінегрет, і не оселедець під шубою, і водночас він дуже близький за смаком до наших традиційних закусок. Завдяки яблуку салат виходить із цікавим та оригінальним смаком.
- 1 середній буряк
- 3 середні картоплини
- 3 яйця
- 1 велика морквина
- 1 середній солоний огірок
- 200 г філе оселедця
- 1 соковите кисле яблуко
- 1 маленька червона цибулина
- майонез
- сіль
- чорний мелений перець
- зелень
Яйця круто відварити. Буряк, картоплю та моркву запекти у фользі до готовності, охолодити.
Яйця, оселедець і овочі нарізати середніми кубиками. Яблуко почистити, нарізати середніми кубиками. Скласти все в салатник. Додати майонез за смаком. Поперчити, посолити за смаком. Поставити в холодильник на 30–40 хв. Перед подачею притрусити посіченою зеленню.
Євгенія ЖУРАВЕЛЬ. м. Ковель.