Навіть таку відому всім страву, як деруни, можна готувати по-різному. Виглядають запечені деруни з грибами дуже апетитно, а ось про смак страви вам доведеться повірити нам на слово. Це дуже смачно та ситно!
Деруни:
* 500 г картоплі
* Невелика цибулина
* 1 яйце
* 2 столові ложки сметани
* неповна чайна ложка солі
* чверть чайної ложки чорного меленого перцю
* олія (для смаження)
Заправка:
* 150 мл сметани
* 200 г печериць
* сіль (за смаком)
* чорний мелений перець (за смаком)
Картоплю з цибулиною натерти на найдрібнішій тертушці, щоб вийшла однорідна кашка. Зайву рідину віджати (не сильно) — це робиться для того, щоб деруни тримали форму, також завдяки цьому прийому не потрібно всипати борошно. Додати яйце, сметану. Посолити, поперчити. На розігріту сковороду з олією викладати по 1,5 столової ложки картопляної маси. Обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки. Водночас гриби нарізати пластинками. Обсмажити на розігрітій з олією сковороді до випаровування вологи і приємної рум’яності. Трохи посолити, поперчити. Одночасно включити духовку розігріватися до 200 градусів — це значно заощадить час приготування страви. У два горщики (або іншу форму для запікання) викласти перший шар дерунів. Потім закласти половину обсмажених грибів. А далі знову деруни і гриби, що залишилися. 150 мл сметани розвести такою саме кількістю води і залити соусом деруни. Запікати в духовці без кришки 15–20 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.