Яскравий, ніжний та легкий ягідний торт чудово доповнить літнє святкове меню.
Корж:
* 200 г печива
* 100 г вершкового масла
Начинка:
* 500 г вершкового сиру
* 160 г цукру
* 100 г вершків (30–33%)
* 20 г борошна
* 3 яйця
* столова ложка лимонного соку
* пакетик ванільного цукру (10 г)
* 200 г чорної смородини
Також:
150 г вершків (33%) + столова ложка цукрової пудри
Для коржа печиво подрібнити. Масло розтопити, влити до печива, змішати. Висипати крихти в роз’ємну форму, утрамбувати по дну і стінках. Поставити в розігріту до 160 градусів духовку, випікати 15 хв., дати охолонути. Для начинки смородину подрібнити, далі протерти через сітчастий друшляк. Вершковий сир кімнатної температури покласти в ємність, додати яйця і збити блендером (або розім’яти сир з яйцями ручним вінчиком. Додати вершки, цукор, ванільний цукор, борошно, лимонний сік, добре перемішати до однорідності (не збивати). Додати ягідну масу, перемішати. Перелити масу в форму. Для випічки треба зробити водяну баню: налити окріп в більшу форму, яку поставити під чізкейк. Поставити в розігріту до 160 градусів духовку на 50–70 хв. Готовий чізкейк залишити в духовці (дверцята трохи відкрити), щоб охолов, потім обов’язково поставити в холодильник на ніч. Вершки збити з цукровою пудрою, оздобити чізкейк за допомогою кулінарного мішка.
Смачного літа!