Ці відбивні, витримані в часниковому маринаді, виходять дуже м’якими й ніжними, із хрусткою скоринкою. Головне, щоб вони полежали в маринаді не менше 6 годин. Що довше витримаєте, то смачнішими вийдуть. Рецепт зручний тим, що їх можна замаринувати навіть за добу або дві, а коли настане час обіду чи перед приходом гостей, відбивні залишиться тільки запанірувати в сухарях і обсмажити до рум’яної скоринки.
- 400 г м’якоті свинини
- 1 велике яйце
- 4 зубчики часнику
- 0,5 чайної ложки солі
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
- панірувальні сухарі
- олія (для смаження)
Щоб отримати рівні шматочки, м’ясо злегка підморозити й нарізати впоперек волокон скибочками 1 см завтовшки. Відбити молоточком з обох сторін. У мисці змішати велике яйце (або пару невеликих), сіль, перець і часник, пропущений через часникочавилку. Розмішати виделкою до однорідності. У яєчну суміш, що вийшла, занурити відбивні, перемішати. М’ясо повинно бути вкрите повністю. Закрити кришкою або плівкою й поставити в холодильник маринуватися мінімум на 6 год., а краще на всю ніч. Перед смаженням запанірувати відбивні в сухарях.
Смажити на розігрітій олії на помірному вогні, без кришки, приблизно по 3 хв. з кожного боку.
До речі: панірувальні сухарі можна швидко приготувати навіть із м’якого хліба. Покладіть його ненадовго в морозилку, а потім натріть на тертушці.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.