Сметанна заправка з гірчицею та свіжим хріном надає йому пікантності та гостроти.
- 400 г молодої картоплі (невеликої)
 - пучечок редиски
 - 3 невеликі солоні огірки
 - пучечок зеленої цибулі
 - свіжий кріп
 - 150 г жирної сметани
 - 1 чайна ложка тертого хріну
 - 1 чайна ложка готової гірчиці
 - сіль
 - чорний мелений перець
 - лавровий листок
 
Неочищену картоплю залити водою, додати лавровий листок, відварити до готовності. Злити воду, дати картоплі охолонути.
Для заправки розтерти в мисці сметану, хрін, гірчицю, сіль, чорний перець. Зелену цибулю та кріп посікти. Редиску та огірки нарізати тонкими кружальцями, картоплю — середніми часточками. З’єднати в мисці редиску, картоплю, зелень і салатну заправку, перемішати.
    
    


















