Смажимо відбивні на сковороді, а потім тушкуємо в сметанно-гірчичному соусі. М’ясо виходить дуже смачним і м’яким, а соус — густим, трохи гострим і з легкою кислинкою завдяки гірчиці та сметані. Подавати можна з гречкою, картоплею, макаронами, салатом зі свіжих овочів.
- 500 г свинячої корейки
- 20 г борошна
- 30 г смальцю
- 20 г готової гірчиці
- 0,5 склянки жирної сметани
- сіль
- чорний мелений перець
- 0,5 склянки води
- свіжа зелень петрушки
Для цього рецепта краще брати не дуже жирне м’ясо. Зайвий жир зрізати. Зробити надрізи в кількох місцях — тоді шматок не деформуватиметься під час смаження. Злегка відбити молоточком, надавши овальної форми. Посолити, поперчити. Обкачати в борошні. Смажити на розігрітому жирі з двох сторін до золотавого відтінку.
Смажені відбивні перекласти в каструлю разом із жиром, що залишився після смаження. У сковороду влити половину склянки води (об’єм склянки 250 мл), нагріти до кипіння, і цей бульйон теж влити в каструлю.
Тушкувати на дуже слабкому вогні до м’якості, накривши каструлю кришкою — орієнтовно хвилин 30. Потім притрусити борошном, що залишилося, додати сіль, гірчицю, підсолити, поперчити соус, проварити. Змішати зі сметаною. Прогріти все разом.
Подавати до столу в гарячому вигляді, поливши соусом і притрусивши зеленню петрушки.