5 способів приготувати гречку - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Домашній технолог

5 способів приготувати гречку

26 Січня, 2022
in Домашній технолог
0
5 способів приготувати гречку
0
Поділилося
431
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Є такі продукти, з якими навіть не спадає на думку експериментувати. Здавалося б, що незвичайного у гречці: промивай, соли, вари. Що ще можна вигадати? Але навіть тут можна додати різноманітності. Наприклад, кулінарний експерт Євген КЛОПОТЕНКО знає багато способів приготування гречки.

У великій кількості води. Цей метод найпростіший і підходить для тих, хто не впевнений у своїх кулінарних навичках. Ви просто варите гречку до готовності у великій кількості води, а потім відкидаєте її на друшляк. Я не прихильник цього методу, тому що в такому разі дуже легко переварити крупу, від чого вона втратить свою структуру та смак.

До повного поглинання води. Для приготування гречки цим способом краще взяти каструлю з товстим дном і стінками. Ідеально підійде невелика жаровня, щоби тепло рівномірно розподілялося. Перед приготуванням гречку необхідно промити до чистої води, а потім залити водою в каструлі, щоб рідина покривала її приблизно на 1,5—2 см. Як кажуть у народі, води на два пальці вище. Але, знову ж таки, все залежить від сорту гречки, іноді води потрібно більше. Саме тому перед приготуванням прочитайте на упаковці, як правильно вибрати пропорції води та гречки. У будь-якому разі я рекомендую починати з мінімальної кількості води і за необхідності просто долити гарячу воду в каструлю.

Також перед варінням гречку можна трохи підсмажити на пательні, щоб вона вийшла розсипчаста. Пам’ятайте, що цю крупу в процесі приготування не мішають, а готувати потрібно на мінімальному вогні під кришкою. Як правило, достатньо 15 хв., щоб крупа була готова. Приготовлена таким чином гречка виходить розсипчастою та смачною.

А ще гречку можна зварити до напівготовності, а потім укутати в рушник і залишити ще хвилин на 20. Гречка вбере рідину й вийде дуже розсипчастою.

На пару. Цей спосіб більш клопіткий, і для нього потрібна пароварка, але гречка виходить просто ідеальною. Якщо збираєтеся готувати гречку на пару, рекомендую на 2 год. замочити її в холодній воді. Таким чином ви значно зменшите час приготування в пароварці. 10—15 хв. буде достатньо, залежно від того, крупі якої твердості ви віддаєте перевагу.

В духовці. Крупу необхідно помити, викласти у форму, додати овочі та м’ясо, залити водою або бульйоном. Пропорція має бути 1:2, тобто рідини має бути вдвічі більше. Зверху форму накрити фольгою та поставити запікатися на 30 хв. при температурі 180 градусів.

Замочування гречки на ніч у воді, яблучному соку або зеленому чаї. Гречку потрібно добре помити, залити рідиною так, щоб вкривала крупу на 3—4 см і залишити на всю ніч. Уранці отримаєте розсипчасту гречку, яку можна засмачити вершковим маслом або олією та підігріти в мікрохвильовій печі.

Інформація з сайту klopotenko.com

Попередня публікація

Петунія зимує на холодному підвіконні

Наступна публікація

Тисяча на ліки

Схожі публікації

7 порад, як приготувати домашній класичний гамбургер
Домашній технолог

7 порад, як приготувати домашній класичний гамбургер

7 Травня, 2025
Шампіньйони чи печериці?
Домашній технолог

Шампіньйони чи печериці?

22 Квітня, 2025
Додайте у випічку мед
Домашній технолог

Додайте у випічку мед

1 Квітня, 2025
Борошно, яке збагатить випічку
Домашній технолог

Борошно, яке збагатить випічку

19 Березня, 2025
Як обрати зрілий ананас?
Домашній технолог

Як обрати зрілий ананас?

15 Січня, 2025
Як «роздягнути» фундук чи арахіс?
Домашній технолог

Як «роздягнути» фундук чи арахіс?

27 Листопада, 2024
Наступна публікація
Тисяча на ліки

Тисяча на ліки

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти