Можливо, м’яту сушили на сонці, тому і зник запах. Висушувати м’яту треба в тіні, в добре провітрюваному приміщенні. Зберігають в закритій тарі, основа запаху м’яти — ефірні олії, вони вивітрюються. За тривалого зберігання запах теж втрачається.
Я частину рослин відправляю в морозилку — і колір, і запах зберігаються. Беру відріз харчової плівки, викладаю на неї листочки м’яти і верхні частини гілочок. Не заморожую всю гілочку, краще відщипнути її верхню частину, там стеблинка не така жорстка, як біля основи, і на верхівці розташовані найкрасивіші та молоді листочки. Щільно загортаю м’яту в «рулет», кілька разів замотуючи її в плівку.
Зберігаю в морозильній камері до наступного сезону. За такого зберігання листочки не втрачають форму, легко відокремлюються один від одного.
Євдокія ФЕСЕНКО, травниця.