Рецепт з димком - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Рецепти страв

Рецепт з димком

4 Травня, 2018
in Рецепти страв
0
Рецепт з димком
0
Поділилося
72
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

У період пікніків головною стравою є соковитий ароматний шашлик. Напевне, у кожного є свій фірмовий, перевірений роками рецепт. Але чому б не відкрити для себе новий смачний варіант цієї страви?

 

У БІЛОМУ ВИНІ

* 2 кг свинячого ошийку

* склянка білого сухого вина

* чайна ложка коріандру

* мелений чорний перець і горошком, лавровий лист, сіль

М’ясо порізати невеликими шматочками, щоб у кожному був шар жиру – від цього шашлик буде соковитішим. Викласти в каструлю, приправити спеціями та залити білим сухим вином. Усе ретельно перемішати та поставити в прохолодне місце на 6-8 год.

Перед приготуванням шашлик посолити. Щільно нанизати на шампури. Смажити над розпеченим вугіллям, поливаючи м’ясо маринадом із сухого вина.

 

ГІРЧИЧНИЙ СОУС

Шашлик, звісно ж, смачний сам по собі. Але пряний соус зробить його ще апетитнішим й допоможе розкрити смак м’яса.

* 2-3 зубчики часнику

* 4 столові ложки гірчиці із зернами

* 3 столові ложки томатної пасти

* чайна ложка соку лимона

* сіль, цукор – за смаком

* кріп, петрушка, кінза

Зелень і часник подрібнити. Змішати гірчицю, томатну пасту та лимонний сік, з’єднати із зеленню, додати сіль, цукор. Перемішати й дати настоятися.

 

ТА ЧАСНИКОВИЙ

* 3 зубчики часнику

* 2 помідори

* по 2 столові ложки олії і води

* столова ложка соку лимона

* сіль, кріп, васильки, петрушка

Зелень подрібнити, помідори протерти крізь сито, часник пропустити через прес. З’єднати всі інгредієнти та добре перемішати.

 

БОНУС. СЕКРЕТИ ШАШЛИКУ

* Якщо сумніваєтесь у ніжності купленого м’яса, додайте в маринад кислоту, але не оцет. Професіонали радять використовувати лимонний, апельсиновий або гранатовий соки, кисломолочні продукти (кефір, сметану), пиво або сухе біле вино. Після ночі в кислому маринаді навіть із дуже жорсткої яловичини вийде чудовий шашлик.

* Щоб продукт краще просочився маринадом, проколіть його в кількох місцях виделкою.

* Нарізайте м’ясо поперек волокон шматочками приблизно по 3,5×3,5 см. Так шашлик добре промаринується та просмажиться. Надто великі шматки не просмажуються, маленькі – виходять сухими.

* Аби м’ясо стало м’яким, у маринад можна додати мінеральну газовану воду.

* М’ясо потрібно розташовувати над розпеченим вугіллям на відстані не менше 15 см.

* Шампури або решітку перед використанням потрібно трішки нагріти над вугіллям і змастити олією, щоб у процесі смаження м’ясо не прилипало до металу.

Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Вишивка в інтер’єрі

Наступна публікація

Не спіть удень!

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Не спіть удень!

Не спіть удень!

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти