Рецепт з димком - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Рецепти страв

Рецепт з димком

4 Травня, 2018
in Рецепти страв
0
Рецепт з димком
0
Поділилося
74
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

У період пікніків головною стравою є соковитий ароматний шашлик. Напевне, у кожного є свій фірмовий, перевірений роками рецепт. Але чому б не відкрити для себе новий смачний варіант цієї страви?

 

У БІЛОМУ ВИНІ

* 2 кг свинячого ошийку

* склянка білого сухого вина

* чайна ложка коріандру

* мелений чорний перець і горошком, лавровий лист, сіль

М’ясо порізати невеликими шматочками, щоб у кожному був шар жиру – від цього шашлик буде соковитішим. Викласти в каструлю, приправити спеціями та залити білим сухим вином. Усе ретельно перемішати та поставити в прохолодне місце на 6-8 год.

Перед приготуванням шашлик посолити. Щільно нанизати на шампури. Смажити над розпеченим вугіллям, поливаючи м’ясо маринадом із сухого вина.

 

ГІРЧИЧНИЙ СОУС

Шашлик, звісно ж, смачний сам по собі. Але пряний соус зробить його ще апетитнішим й допоможе розкрити смак м’яса.

* 2-3 зубчики часнику

* 4 столові ложки гірчиці із зернами

* 3 столові ложки томатної пасти

* чайна ложка соку лимона

* сіль, цукор – за смаком

* кріп, петрушка, кінза

Зелень і часник подрібнити. Змішати гірчицю, томатну пасту та лимонний сік, з’єднати із зеленню, додати сіль, цукор. Перемішати й дати настоятися.

 

ТА ЧАСНИКОВИЙ

* 3 зубчики часнику

* 2 помідори

* по 2 столові ложки олії і води

* столова ложка соку лимона

* сіль, кріп, васильки, петрушка

Зелень подрібнити, помідори протерти крізь сито, часник пропустити через прес. З’єднати всі інгредієнти та добре перемішати.

 

БОНУС. СЕКРЕТИ ШАШЛИКУ

* Якщо сумніваєтесь у ніжності купленого м’яса, додайте в маринад кислоту, але не оцет. Професіонали радять використовувати лимонний, апельсиновий або гранатовий соки, кисломолочні продукти (кефір, сметану), пиво або сухе біле вино. Після ночі в кислому маринаді навіть із дуже жорсткої яловичини вийде чудовий шашлик.

* Щоб продукт краще просочився маринадом, проколіть його в кількох місцях виделкою.

* Нарізайте м’ясо поперек волокон шматочками приблизно по 3,5×3,5 см. Так шашлик добре промаринується та просмажиться. Надто великі шматки не просмажуються, маленькі – виходять сухими.

* Аби м’ясо стало м’яким, у маринад можна додати мінеральну газовану воду.

* М’ясо потрібно розташовувати над розпеченим вугіллям на відстані не менше 15 см.

* Шампури або решітку перед використанням потрібно трішки нагріти над вугіллям і змастити олією, щоб у процесі смаження м’ясо не прилипало до металу.

Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Вишивка в інтер’єрі

Наступна публікація

Не спіть удень!

Схожі публікації

Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Насипний полуничний пиріг
Кухонні університети

Насипний полуничний пиріг

14 Липня, 2025
Хрусткі сирні палички із зеленню
Кухонні університети

Хрусткі сирні палички із зеленню

11 Липня, 2025
Наступна публікація
Не спіть удень!

Не спіть удень!

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Нічна вівсянка на ряжанці

Нічна вівсянка на ряжанці

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Нічна вівсянка на ряжанці

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Листя бораго в холодник і вінегрет додають

Листя бораго в холодник і вінегрет додають

30 Липня, 2025
Що їсти після 60, аби не старіти й не хворіти: 8 порад дієтолога

Що їсти після 60, аби не старіти й не хворіти: 8 порад дієтолога

30 Липня, 2025
Які освітні пільги мають діти військових?

Які освітні пільги мають діти військових?

30 Липня, 2025

Останні публікації

Нічна вівсянка на ряжанці

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Листя бораго в холодник і вінегрет додають

Листя бораго в холодник і вінегрет додають

30 Липня, 2025
Що їсти після 60, аби не старіти й не хворіти: 8 порад дієтолога

Що їсти після 60, аби не старіти й не хворіти: 8 порад дієтолога

30 Липня, 2025
Які освітні пільги мають діти військових?

Які освітні пільги мають діти військових?

30 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти