Пухкенькі вареники з вишнею - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Рецепти страв

Пухкенькі вареники з вишнею

16 Липня, 2020
in Рецепти страв
0
Пухкенькі вареники з вишнею
0
Поділилося
917
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Які вареники в Україні! Прості, але неймовірні ласощі, що навіюють спогади про дитинство, рідний дім, про вишневий садочок… Тісто для цих вареників замішується на кефірі та соді, завдяки чому вони виходять пишними і дуже ніжними, а всередині — ароматна соковита начинка. Щоб вона залишилася всередині і нікуди не витекла, готувати будемо на пару.

Тісто:

* 330 мл кефіру

* 0,5 чайної ложки соди

* неповна чайна ложка солі

* 0,5 столової ложки цукру

* 450–500 г борошна

Начинка:

* 2 склянки вишень без кісточок

* 3 столові ложки цукру

* столова ложка манки або крохмалю

* вершкове масло і сметана (для подачі)

Вареники на такому тісті можна робити з будь-якою начинкою, наприклад, чорницею, чорною смородиною, з сиром або маком. Влити в миску кефір (можна кисляк), всипати сіль і цукор. Поступово додавати борошно, попередньо просіяне разом з содою (це одна з важливих тонкощів приготування: коли сода змішана з борошном, реакція гасіння, відповідальна за бульбашки і пишність, відбувається в самому тісті, так вареники вийдуть пухкими). Замісити тісто. Довго вимішувати не треба, готове тісто залишається трохи липким, але забивати його борошном не слід, щоб зберегти ніжність і пишність вареників. Зліпити його в кулю, викласти в пакет і відправити на 1 год. в холодильник. Для «пароварки» налити в широку каструлю води приблизно половину, прив’язати марлю в 2 шари, натягнувши її, щоб при кипінні вода її не торкалася, а тканина не провисала, інакше вареники будуть скочуватися до центру і злипатися. Вишню без кісточок засипати цукром, щоб пустила сік. Його потрібно злити в окремий посуд. Притрусити ягоди крохмалем або манкою — на смак це не вплине, зате зайвий сік при приготуванні вбереться і вареники не розклеяться. Розкачати тісто, не дуже тонко, приблизно 1 см завтовшки. Вирізати кружечки. На серединку кожного викладати по 3–4 ягоди і ретельно заліпити краї. Їх можна також заморозити, а потім перекласти в пакет і зберігати в морозилці. Коли вода в каструлі закипить, викладати на марлю кілька вареників, на відстані 3–4 см один від одного, бо в процесі приготування вони будуть збільшуватися. Накрити місткою кришкою — не плескатою, а такою, щоб був просторий «дах», можна накрити каструлею. Готувати вареники на пару приблизно 10–12 хв., при середньому кипінні води. Перевертати не треба. Перевірити готовність можна, діставши один вареник, коли помітно збільшаться, ставши пишними, як пиріжки, і розрізати, щоб подивитися, чи достатньо пропарилося тісто. Готові вареники акуратно знімати з марлі і викладати в миску, поливши розтопленим маслом. Добре б «скупати» вареники в сметані, тоді вони будуть ніжнішими.

Порада: з вишневого соку, що залишився, добре приготувати сироп або соус, який можна подати до готових вареників, злегка проваривши на вогні.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Несправжня роса на огірках: що робити

Наступна публікація

Запекла боротьба за срібло триває

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Запекла боротьба за срібло триває

Запекла боротьба за срібло триває

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Буряковий холодник

Буряковий холодник

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025

Останні публікації

Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти