М’ясо з підливою — рецепт зі шкільної їдальні - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

М’ясо з підливою — рецепт зі шкільної їдальні

23 Жовтня, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
М’ясо з підливою — рецепт зі шкільної їдальні
0
Поділилося
439
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Соковите й ніжне м’ясо з апетитною підливкою смакує з будь-яким гарніром. А я люблю ще вмочати в неї хлібчик. Рецепт дістався мені від мами, яка працювала у шкільній їдальні.

  • 700 г свинини
  • 700 мл води
  • 2 великі цибулини
  • 1 велика морквина
  • 2 середні лаврові листки
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/3 чайної ложки цукру
  • чорний перець (за смаком)
  • 2—3 горошини чорного перцю
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 1,5 столові ложки борошна
  • 30 г вершкового масла
  • олія

М’ясо нарізати невеличкими шматочками, як для печені чи гуляшу. Частину обирайте будь-яку, на ваш смак. Цибулю нарізати великими кубиками, морквину — кружальцями.

В сковороді розігріти 2—3 столові ложки олії, викласти м’ясо, смажити на сильному вогні до рум’яної скоринки. Зняти з вогню, викласти в товстостінну каструлю. На цій саме сковороді обсмажити на середньому вогні цибулю до золотавості. Присипати цукром, перемішати. Додати моркву, готувати разом 5 хв.

Викласти овочі до м’яса, залити водою. Як закипить, готувати під кришкою на маленькому вогні 40 хв. Відкласти 3 ополоники бульйону від м’яса в мисочку. В сковороді розтопити вершкове масло навпіл з олією. Всипати борошно. Смажити разом до зарум’янення борошна. Залити гарячим бульйоном, перемішати. Влити борошняну суміш до м’яса, перемішати. Посолити, поперчити, додати лавровий лист, томатну пасту, перемішати. Готувати під кришкою на маленькому вогні 25 хв., помішуючи.

Євгенія ЖУРАВЕЛЬ. м. Ковель.

Попередня публікація

Як можна використати бадилля помідорів

Наступна публікація

Про встановлення статусу "дитина війни"

Схожі публікації

Різдвяне печиво
Рецепти страв

Імбирні пряники

21 Грудня, 2025
Різдвяне печиво
Рецепти страв

Різдвяне печиво

21 Грудня, 2025
Бігос
Рецепти страв

Бігос

20 Грудня, 2025
Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе
Рецепти страв

Гарбузові кекси без борошна та цукру

13 Грудня, 2025
Побита запечена картопля в мундирі
Рецепти страв

Побита запечена картопля в мундирі

13 Грудня, 2025
Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе
Родина

Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе

13 Грудня, 2025
Наступна публікація
Про встановлення статусу “дитина війни”

Про встановлення статусу "дитина війни"

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

22 Грудня, 2025
Про пенсію тих, хто виїхав із ТОТ і перебуває за кордоном

Про пенсію тих, хто виїхав із ТОТ і перебуває за кордоном

22 Грудня, 2025
Різдвяне печиво

Імбирні пряники

21 Грудня, 2025
Різдвяне печиво

Різдвяне печиво

21 Грудня, 2025

Останні публікації

Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

22 Грудня, 2025
Про пенсію тих, хто виїхав із ТОТ і перебуває за кордоном

Про пенсію тих, хто виїхав із ТОТ і перебуває за кордоном

22 Грудня, 2025
Різдвяне печиво

Імбирні пряники

21 Грудня, 2025
Різдвяне печиво

Різдвяне печиво

21 Грудня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти