Солено-квашені огірочки, загорнуті в листя хрону, мають різкуватий смак, наче бочкові, пружну структуру, а як чудово хрумтять!
На банку 3 л:
- приблизно 1,6 кг огірків
- великий пучок листя хрону
- 5 середніх корінців хрону
- 5 великих зубчиків часнику
- середній стручок гострого перцю
- 4 листочки вишні
- 6 стебел кропу із зонтиками
- 2 лаврові листки
Для розсолу:
- близько 2,5 л негазованої мінеральної води
- 125 г крупної солі
Огірки промити, обрізати кінчики. Залити холодною водою на 1—2 год. На дно стерилізованої банки викласти половинки зубчиків часнику, кружальця перцю, почищене коріння хрону, 3 стебла кропу, листя вишні. Кожен огірок загорнути в листя хрону (великі листки можна розрізати). Щільно викласти в банку. Зверху покласти кріп.
Пляшки з мінеральною водою покласти в морозилку на 15—20 хв. Перелити в ємність, додаючи на кожен літр 50 г солі. Перемішати до розчинення солі. Розсолом заповнити банку до країв. Прикрити кришкою. Поставити в таз, витримати 3 дні за кімнатної температури. Потім рідину злити, довести до кипіння, додати лаврове листя, проварити 3 хв., знімаючи піну. Наприкінці лаврушку вийняти та викинути. Гарячим розсолом залити огірки, повністю охолодити. Закрити поліетиленовою кришкою та поставити в холодильник. Зберігати там же. Пробу можна знімати вже наступного дня.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.