Якщо докучає печія, спробуйте цей рецепт, і ви забудете про неї назавжди.
Зерна вівса та ячменю змішайте в рівних пропорціях. Візьміть 8 ст.л. суміші, ретельно промийте під проточною водою, поклавши в сито. У невелику каструльку налийте 1 л води і доведіть до кипіння, додайте зерна і прокип’ятіть упродовж 5 хв. Дайте відвару настоятися і пийте протягом дня невеликими ковтками раз на тиждень. Останній раз — за 3 год. до сну.
Соду вживати не рекомендують, адже після короткочасного полегшення печія стає ще болючішою. Зрештою може призвести до виразки шлунка. Також допомагає при печії сік сирої картоплі (десертна ложка тричі на день за півгодини до їжі), сік топінамбура або свіжої капусти.