Кримськотатарські янтики смажать без олії на сухій сковороді. Саме ця особливість і відрізняє їх від традиційних чебуреків. Ще гарячими янтики змащують вершковим маслом. Тісто буває двох видів — заварне та прісне. А ось начинку можна приготувати будь-яку: м’ясний фарш, картопля, сир, яйця із зеленню. А ще — гарбуз.
Тісто:
- 200 мл окропу
- 1 чайна ложка солі
- 350 г борошна
Начинка:
- 350 г м’якоті гарбуза
- велика цибулина
- олія (для смаження)
- 2 зубчики часнику
- сіль, чорний мелений перець (за смаком)
- вершкове масло для змащування
Окріп влити в миску. Всипати сіль, перемішати до розчинення. Всипати борошно. Замісити тісто — спочатку виделкою, потім рукою. Виходить, як на вареники. Загорнути в пакет та залишити на 20 хв. на столі.
Цибулю дуже дрібно нарізати. Обсмажити до золотавої скоринки на олії. Додати середньо натертий гарбуз, готувати під кришкою до м’якості. Посолити, поперчити. Додати подрібнений часник. Начинку остудити.
Тісто розділити на 20 частин. Скачати кульки. Кожну дуже тонко розкачати на присипаному борошном столі (решту прикрити пакетом, щоб не завітрилися). На один бік млинця викласти начинку, накрити іншою стороною, краї защипнути, як у вареників. Сковороду добре розігріти. Смажити янтики на сухій сковороді до рум’яного кольору з обох боків (буквально по 2 хв). Гарячі янтики змастити з обох боків вершковим маслом.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.