Можна сказати, що такі сирники — це класична страва, але при цьому з новим екзотичним акцентом! А все завдяки додаванню кокосової стружки!
- 500 г кисломолочного сиру (від 9%)
- 1 середнє яйце
- 4 столові ложки (з гіркою) кокосової стружки
- 3 столові ложки манної крупи
- 3 столові ложки цукру
- дрібка ваніліну
- 0,5 чайної ложки солі
- борошно (для обкачування)
- олія (для смаження)
У цьому рецепті, на нашу думку, ідеальні пропорції. Виходять навіть із магазинного сиру, але не вологого. Додавати більше яєць і цукру не рекомендуємо — вони зроблять тісто рідкішим, доведеться підсипати ще манку. Тоді сирники вийдуть не такими ніжними. Борошно в тісто не додається.
Сир пропустити через м’ясорубку з дрібними отворами — це ще одне правило ніжності сирників. Додати яйце, цукор, ванілін, сіль і кокосову стружку. Добре перемішати. Всипати манку, перемішати. Сирне тісто буде липким і доволі вологим, але не рідким. Залишити на столі хвилин на 15—20, щоб манка розбухла й увібрала вологу. Після цього тісто стане щільнішим, але все одно буде липким — не додавайте більше манки, щоб сирники не вийшли щільними. Сформувати сирники, обкачати в борошні та смажити на розігрітій олії по 4 хв. з кожного боку на середньому вогні.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.