Десерт із домашнього сиру, свіжої лісової суниці та печива — наче маленький тортик у склянці. З цієї кількості інгредієнтів виходить 2 великі порції ситного прохолодного десерту.
- 200 г лісової суниці
- 6—8 шт. пісочного печива
- 300 г домашнього сиру
- 50—70 г цукру
- 100 г сметани
- столова ложка ванільного цукру
Печиво поламати невеликими шматочками. Ягоди промити, просушити. Кілька ягідок відкласти для оздоблення, решту розчавити товкачиком. До сиру додати цукор, ваніль і сметану, збити блендером до кремоподібного стану, щоб не було грудочок. У склянку викласти столову ложку із верхом сирної маси. На сир — суничне пюре. Зверху знову викласти повну ложку сиру. Далі — шматочки печива. На печиво — ложку сирної маси. Заповнити шарами склянку. Готовий десерт прикрасити шматочками печива та суницею. Поставити в холодильник до охолодження.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.