Ми звикли, що готувати домашній торт — значить півдня провозитися з тістом і коржами. А можна піти простим шляхом і приготувати торт без випічки — з пряників, просочених сметанним кремом.
- 600 г пряників
- 0,5 кг жирної сметани
- 50 г цукру
- 2 банани
- 100 г волоських горіхів.
Пряники розріжте впоперек на 3 частини. Банани наріжте тонкими кружечками. Горіхи підсмажте та подрібніть. Сметану збийте з цукром. Глибоку миску вистеліть плівкою. Занурюйте пряники в сметанний крем і щільно викладайте у форму.
Наступний шар — банани. Притрусіть горішками. Чергуйте шари, останній повинен бути з пряників, вилийте на нього залишки крему. Утрамбуйте і поставте в холодильник мінімум на 3—4 год. (краще на ніч).
Коли торт просочиться і пряники стануть м’якими, переверніть його на блюдо та прикрасьте горішками або тертим шоколадом. Такий тортик чудово ріжеться на шматочки.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.