Хрусткі ззовні та соковиті, м’які всередині — такі горохові котлети смакують не лише в піст. Для аромату до горохового фаршу добре додати засмажку, подрібнену зелень і спеції.
- 1 склянка сухого гороху
- 2–4 столові ложки манної крупи
- по 1 середній цибулині та морквині
- 2 зубчики часнику
- 0,5 чайної ложки хмелі-сунелі
- чорний мелений перець
- зелень кропу
- сіль (за смаком)
- панірувальні сухарі
- олія (для смаження).
Горох замочити на дві години, щоб набряк. Промити, залити гарячою водою та відварити до м’якості (близько 30–40 хв.). Воду повністю злити. Розім’яти товкачиком або прокрутити на м’ясорубці. Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву дрібно натерти. Обсмажити окремо овочі на олії до м’якості та золотавості. Змішати (олію не додавати) з гороховим пюре. Додати подрібнений часник. Посолити, поперчити, всипати хмелі-сунелі. Дати трохи охолонути. Додати манну крупу та подрібнену зелень. Сформувати невеликі котлетки, обкачати в сухарях (або борошні). Смажити по 3–4 хв. з кожного боку.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.