Ніжна запечена скумбрія з апетитною скоринкою із сиру та сметани сподобається любителям жирної та корисної риби.
- 2 середні скумбрії
- 100 г твердого сиру
- 100 г сметани
- олія (для змащування форми)
- 1 чайна ложка приправи для риби
- дрібка солі
- дрібка чорного меленого перцю
Сир середньо натерти. Додати сметану та приправу для риби. Перемішати, щоб суміш стала відносно однорідною. Тушки розмороженої скумбрії розібрати на філе: відрізати голови, хвости та видалити нутрощі з кістками та плавниками. Не забудьте прибрати чорну плівку всередині черевця — вона може дати гіркоту. Промити рибу та ретельно обсушити паперовими рушниками. Форму для запікання вистелити пергаментним папером і злегка змастити олією, щоб риба не прилипла та не розпалася при подачі. Перекласти скумбрію шкіркою вниз у форму. Трохи посолити та поперчити філе, не забуваючи, що шапочка завдяки сиру буде солоною. Поступово викласти сирно-сметанну суміш на скумбрію. Запікати в попередньо прогрітій до 200 градусів духовці близько 20 хв., або поки шапочка набуде апетитного рум’янцю.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.