- 600 г свинини (ошийок, лопатка)
- 3 твердих яблука
- 1,5 склянки яблучного соку
- 3 столові ложки гірчиці
- мелений чорний перець
- сіль
Для маринаду змішати яблучний сік і гірчицю. М’ясо нарізати великими шматками, покласти в маринад, поперчити, посолити, перемішати, залишити на 2–4 год. в прохолодному місці.
В яблук видалити середину, нарізати великими скибочками. Нанизати на шампури шматки м’яса, чергуючи зі скибочками яблук. Смажити на мангалі, періодично змащуючи маринадом, що залишився, до готовності (близько 20–25 хв.).
Порада до рецепта: мариноване м’ясо, яке дістали з холодильника, витримайте в теплі близько 30 хв., щоб температура зрівнялася і продукти рівномірно просмажились.