Салат – надзвичайно корисна рослина. Тож його потрібно обов’язково додавати до літніх страв. Однак іноді буває, що листя гірчить.
Щоб цього не було, салат обов’язково треба регулярно рясно поливати, адже він надзвичайно любить вологу. Крім того, не варто висівати салат під палючими променями сонця. Краще в легкому затінку. Також зелень потрібно вживати вчасно. Зазвичай гірчить старий салат. Важливе значення має й сорт. Обирайте Айсберг, Ромен та інші.
А що робити, якщо салат уже гірчить? Вимочіть у холодній підсоленій воді (ст.л. на 1 л води) протягом пів години. Також рекомендують «букет» із салату на пару годин поставити в чисту воду. Зрештою, навіть якщо гіркоту вивести не вдасться, вживати таку продукцію можна.
Висівайте салат у кілька строків, і тоді завжди матимете молоду зелень. Збирати листя краще рано-вранці, коли має найбільш ніжний смак.