Кожна господиня хоче, щоб оздоблення страви було не менш важливою частиною приготування. Саме тому пропонуємо рецепт простого, але водночас дуже красивого салату «Червоні маки». Хіба вам не хочеться підготувати всі продукти та почати творити?
* 450 г курячого філе (або телятини)
* 100 г чорносливу (без кісточок)
* 2 свіжі огірки
* 100 г оливок (без кісточок)
* 4 варені яйця
* 100 г твердого сиру
* півпучки петрушки
* невеликий пучок зеленої цибулі
* 0,5 чайної ложки солі (або за смаком)
* майонез
Оздоблення:
* 2 середні помідори
* листя петрушки
* 3 оливки
Чорнослив залити гарячою водою, залишити на 15 хв. М’ясо відварити (з моменту закипання готувати 25–30 хв.), дати охолонути. Розібрати на волокна, дуже дрібно нарізати. Оливки і зелень дрібно нарізати. Огірки нарізати кубиками. Чорнослив обсушити, дрібно нарізати. Яйця розділити на білки та жовтки, середньо окремо натерти. Сир середньо натерти. Тарілку трохи змастити майонезом. Потім викладати шарами салат. Спочатку розподілити шар чорносливу. Зверху м’ясо (трохи підсолити), змастити трохи майонезом. Потім викласти огірки і зелень, посолити. Викласти оливки, жовтки та тертий сир, змастити майонезом. Притрусити яєчними білками. Для оздоблення у помідорів зрізати боки у вигляді кружалець (для кожної квітки — по 5 кружалець). Викласти кружальця на салат, накладаючи трохи один на одного і формуючи квітку. В середину вставити половинки оливок. Оздобити листям петрушки.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.