У вас буває так, що торішнє варення стоїть і ніхто його вже не їсть? У такій ситуації виручить цей рецепт пирога! Його ви з’їсте набагато швидше, ніж банку варення, та й розвантажите полички від запасів.
На 250 мл варення (я брала смородинове, але можна будь-яке, без кісточок):
- 0,5 склянки олії
- чайна ложка гашеної соди
- чверть склянки міцного чорного чаю
- 2 столові ложки сметани
- 1,5 склянки борошна
- дрібка ваніліну
Відразу вмикаю духовку на 200 градусів. Форму для випічки змащую олією. Змішую всі рідкі інгредієнти: варення, олію, чай, сметану. Просіваю борошно, додаю ванілін. Після додавання соди замішую швидко, відразу виливаю у форму й ставлю в духовку. Випікаю 35—40 хв. Якщо пиріг розрізати на 2—3 частини, прошарувати сметанним кремом, то вийде вже торт.
Антоніна КУЦЕНКО. м. Кам’янець-Подільський.