Швидкі бездріжджові булочки з м’якою текстурою можна подати до салату, другої страви та навіть замінити пампушки до борщу. Тісто замішується на кисломолочному сирі, завдяки цьому навіть наступного дня булочки залишаються м’якими. Рецепт розрахований на 14–16 булочок. Готувати простіше простого. Приступимо?
Тісто:
* 200 г кисломолочного сиру (від 9%)
* 50 мл молока
* 50 мл олії
* 1 середнє яйце
* 270–300 г борошна
* 1 чайна ложка розпушувача (або 0,5 чайної ложки гашеної соди)
* 0,5 чайної ложки солі
* 1 чайна ложка цукру
* 1 яйце (для змащування)
Начинка:
* 4 великих варених яйця
* сіль (за смаком)
* 2 столові ложки сметани
* 3 столові ложки подрібненої зеленої цибулі
Сир пропустити через м’ясорубку, щоб позбутися зернистості. Викласти в миску, влити молоко, добре перемішати. Додати олію та яйце, перемішати. Всипати сіль і цукор. У сирну масу всипати борошно, змішане з розпушувачем (або окремо додати погашену соком лимона соду). Вимісити тісто — м’яке, не туге, яке не липне до рук. Покласти його в пакет і відправити в холодильник на 20 хв. Для начинки яйця середньо натерти. Посолити, додати сметану та зелень. Масу добре розтерти. Тісто розкачати «ковбаскою». Нарізати на 14–16 рівних шматочків, скачати колобки. Кожен колобок розплющити в оладку завтовшки 0,5 см. Зробити 4 розрізи (не доходячи до серединки) по краях. У центрі викласти по чайній ложці начинки. Сформувати булочки: піднімати по черзі краї кожної з 4-х частин до центру і защипувати, як пелюстки. Викласти булочки на деко, змащене олією. Змастити випічку збитим яйцем. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати близько 20–25 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.