Помідори, до складу яких входить потужний антиоксидант, каротиноїдний пігмент – лікопен, можуть допомогти значно знизити рівень поганого холестерину і блокувати запалення, що стали причиною підвищеного тиску. Ця речовина пов’язує ліпопротеїди низької щільності, які транспортують молекули холестерину в тканини судин, де вона і відкладається.
Саме лікопен надає овочу характерного кольору. Чим червоніший помідор, тим більше в ньому лікопену. Щоб отримати достатню кількість пігменту, потрібно з’їдати 200–300 г помідорів щодня у вигляді салатів з оливковою або будь-якою іншою олією, щоб краще засвоювався. Або випивати 2 склянки томатного соку. Томати також можна піддавати термічній обробці, яка сприяє всмоктуванню лікопену в шлунково-кишковому тракті. Найбільша кількість цієї речовини міститься в томатній пасті. Найкорисніші та безпечні помідори під час сезону.
Їжте на здоров’я!