Чудовий смак, а готується швидко та просто!
- 350 г борошна
- 120 г вершкового масла
- 100 г сметани
- 50 г цукру
- 1 яйце
- 0,5 чайної ложки соди (гашеної)
- 0,5 чайної ложки солі
- дрібка ваніліну
- густе повидло (для начинки)
У миску просіяти 300 г борошна. Натерти на великій тертушці холодне масло. Змішати з борошном, перетерти руками на крихту. В іншу миску вбити яйце, додати сметану, цукор, сіль, ваніль. Додати гашену соду, все швидко перемішати. Вилити сметанну суміш до борошняної. Замісити тісто, підсипаючи борошна. Розділити тісто на 2 частини (для зручності). Розкачати завтовшки 3—4 мм. Нарізати квадратиками 5х5 см. Викласти на кожен густе повидло. Загорнути начинку, склавши протилежні краї один на одний, акуратно защипнути.
Викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 10—15 хв. до легкої золотавості. Охолоджене печиво за бажання притрусити цукровою пудрою.
Діана ШЕПЕЛЬ.