Склад цього салату (так само, як і зовнішній вигляд) дуже нагадує оселедець під шубою. До речі, і за смаком вони доволі схожі.
- 250 г морської капусти
- 3 середні буряки
- 2 середні морквини
- велика цибулина
- 3—4 середні картоплини
- 5 столових ложок майонезу
- сіль, чорний мелений перець (за смаком)
Картоплю, буряк і моркву відварити до готовності. Цибулю дуже дрібно нарізати (радимо брати солодких сортів). Якщо дуже гостра, можна замаринувати: додати столову ложку соку лимона та пів чайної ложки цукру, перемішати та залишити, поки готуєте овочі. Капусту дрібно нарізати. Буряк і моркву натерти на середній тертушці, картоплю — на великій. Збираємо салат (у салатне кільце або миску, вистелену плівкою): картопля, морська капуста, цибуля (рідину злити) — кожен шар утрамбувати, посолити, поперчити та змастити майонезом. Потім — морква та буряк, також змастити майонезом, посолити, поперчити. Якщо готуватимете в мисці, укладайте шари у зворотному порядку. Такий салат радимо охолодити протягом години, хоча й відразу він дуже смачний.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.