Паштет виходить більш поживним завдяки тому, що крім м’яса у ньому багато горіхів. А також — вершкове масло, яке до того ж робить паштет ніжним, його легше намащувати на хліб.
- 300 г курячого філе (1 невелика грудка)
- середня цибулина
- 2 круто зварені яйця
- 2–3 середні зубчики часнику
- 100 г волоських горіхів
- середня морквина
- 50 г вершкового масла
- неповна чайна ложка солі
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
Дістати масло з холодильника, щоб розм’якшилося. М’ясо відварити разом з морквою, трохи посоливши воду. Варити після закипання води 30 хв. Дати охолонути, нарізати шматочками. Горіхи порубати. Подрібнені цибулю і часник обсмажити зі столовою ложкою вершкового масла до рум’яності, дати охолонути. Всі інгредієнти подрібнити в блендері або перекрутити 2 рази на м’ясорубці. Якщо маса вийшла густою, можна долити трохи бульйону. Посолити, поперчити.
Діана ШЕПЕЛЬ.