Макова, вишнева, сирна — три чудові начинки в одному млинці, який має такий розкішний вигляд у розрізі. Млинчики можна спекти за своїм улюбленим рецептом. Головна умова — вони мають бути тоненькими й еластичними, інакше не зможете згорнути їх у трубочку. Або ж приготуйте за нашим рецептом.
Млинці:
- 500 мл молока
- 2 яйця
- 2 столові ложки олії
- 1 столова ложка цукру
- 200 г борошна
- дрібка солі
- дрібка ваніліну
Начинка:
- склянка розмороженої вишні (або варення)
- 150 г кисломолочного сиру
- 100 г маку
- цукор
Яйця збити із цукром, ваніллю й сіллю. Додати олію, перемішати. Влити половину молока. Добре перемішати. Усипати борошно, перемішати й влити молоко, що залишилося. Обсмажувати млинчики на змащеній олією сковороді, щоб добре підзолотились з обох боків.
Вишню змішати зі столовою ложкою цукру й трохи проварити, сік злити. Мак запарити окропом (15—20 хв.), воду злити. Потовкти зі столовою ложкою цукру. Сир прокрутити через м’ясорубку зі столовою ложкою цукру (якщо сухий — можна додати столову ложку сметани).
Збираємо млинчики. На 1 млинчик викласти із протилежних боків ягоди (одна за одною) і сирну начинку (не потрібно класти надто багато). Згорнути обидва краї млинця трубочкою в напрямку до центру, щоб начинка сховалася усередині. На інший млинець викласти небагато макової начинки. Трохи згорнути (зробити кілька обертів), щоб мак сховався усередині. Прикласти млинець із вишнею й сиром і загорнути далі все разом — вийде один великий млинчик із трьома начинками. Повторити з іншими. При подачі розрізати навпіл.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.