Медове печиво - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Медове печиво

9 Квітня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Медове печиво
0
Поділилося
52
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Як чудово зібратися в сімейному колі, сісти за стіл і випити духмяного чаю з медовим печивом! Перевага випічки з медом у тому, що вона довго не черствіє. Та у пропонованому рецепті це не має значення: печиво на рослинній олії з корицею виходить настільки чудовим, що зберігати й перевіряти, черствіє воно чи ні, не знадобиться. Аромат під час випікання відчуватимуть навіть сусіди!

  • 1 яйце
  • 40 г цукру
  • 50 г меду
  • 40 мл олії
  • 220 г борошна
  • 0,5 чайної ложки гашеної соди
  • чверть чайної ложки меленої кориц
  • дрібка солі

Печиво виходить солодким, але не занадто — в нього дуже глибокий цікавий смак із тягучими медовими нотками. Воно хрустке ззовні, із приємною м’якою серединкою й вираженим пряним ароматом. Із цієї кількості інгредієнтів виходить 22 штучки.

У миску вбити яйце. Всипати сіль, цукор і корицю. Все ретельно перемішати виделкою. Додати мед і олію, перемішати. Додати соду, гашену соком лимона (можна взяти 1 чайну ложку розпушувача, який усипати прямо в борошно). Ввести поступово борошно й замісити тісто — повинно вийти м’яким, але не липнути до рук. Розділити на 20—22 частини. З кожної скачати кульку. Потім кульки розплющити 1 см завтовшки.

Щоб печиво вийшло не тільки смачним, а й красивим, нанести візерунок — знадобиться молоток для відбивання м’яса. Злегка притискайте шматочки до рельєфної сторони молотка. Таким чином у вас вийде печиво з малюнком, як на фото. Викласти на деко, застелене пергаментним папером. Залишити між печивом достатню відстань — під час випікання воно збільшується. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати близько 15—17 хв.

Поради: невелика кількість обсмажених і подрібнених волоських горішків у тісті зробить смак ще більш цікавим. Постарайтеся не перетримувати печиво в духовці. Якщо все зробите правильно, печиво буде хрустким ззовні та з м’якою тягучою серединкою. Зрозуміло, подавати його варто з тим, що найбільше до вподоби: чай, кава, какао… Але спробуйте хоча б раз цю випічку з молоком. Інших варіантів більше не  захочеться.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

 

Попередня публікація

Секрети урожайності помідорів

Наступна публікація

Юрій Гагарін: перший політ 60 років тому

Схожі публікації

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Млинці на сухому молоці
Кухонні університети

Млинці на сухому молоці

15 Травня, 2025
Котлети з варених яєць
Кухонні університети

Котлети з варених яєць

14 Травня, 2025
Відбивні в сметанно-гірчичному соусі
Кухонні університети

Відбивні в сметанно-гірчичному соусі

13 Травня, 2025
Омлет із начинкою з кисломолочного сиру
Кухонні університети

Омлет із начинкою з кисломолочного сиру

12 Травня, 2025
Наступна публікація
Юрій Гагарін: перший політ 60 років тому

Юрій Гагарін: перший політ 60 років тому

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Лілійники ділять до цвітіння

Лілійники ділять до цвітіння

19 Травня, 2025
Сезонна алергія: коли цвітіння рослин не радує

Сезонна алергія: коли цвітіння рослин не радує

19 Травня, 2025
Виплата допомоги по безробіттю та чи утримують з неї внески

Виплата допомоги по безробіттю та чи утримують з неї внески

19 Травня, 2025

Останні публікації

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Лілійники ділять до цвітіння

Лілійники ділять до цвітіння

19 Травня, 2025
Сезонна алергія: коли цвітіння рослин не радує

Сезонна алергія: коли цвітіння рослин не радує

19 Травня, 2025
Виплата допомоги по безробіттю та чи утримують з неї внески

Виплата допомоги по безробіттю та чи утримують з неї внески

19 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти