Як чудово зібратися в сімейному колі, сісти за стіл і випити духмяного чаю з медовим печивом! Перевага випічки з медом у тому, що вона довго не черствіє. Та у пропонованому рецепті це не має значення: печиво на рослинній олії з корицею виходить настільки чудовим, що зберігати й перевіряти, черствіє воно чи ні, не знадобиться. Аромат під час випікання відчуватимуть навіть сусіди!
- 1 яйце
- 40 г цукру
- 50 г меду
- 40 мл олії
- 220 г борошна
- 0,5 чайної ложки гашеної соди
- чверть чайної ложки меленої кориц
- дрібка солі
Печиво виходить солодким, але не занадто — в нього дуже глибокий цікавий смак із тягучими медовими нотками. Воно хрустке ззовні, із приємною м’якою серединкою й вираженим пряним ароматом. Із цієї кількості інгредієнтів виходить 22 штучки.
У миску вбити яйце. Всипати сіль, цукор і корицю. Все ретельно перемішати виделкою. Додати мед і олію, перемішати. Додати соду, гашену соком лимона (можна взяти 1 чайну ложку розпушувача, який усипати прямо в борошно). Ввести поступово борошно й замісити тісто — повинно вийти м’яким, але не липнути до рук. Розділити на 20—22 частини. З кожної скачати кульку. Потім кульки розплющити 1 см завтовшки.
Щоб печиво вийшло не тільки смачним, а й красивим, нанести візерунок — знадобиться молоток для відбивання м’яса. Злегка притискайте шматочки до рельєфної сторони молотка. Таким чином у вас вийде печиво з малюнком, як на фото. Викласти на деко, застелене пергаментним папером. Залишити між печивом достатню відстань — під час випікання воно збільшується. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати близько 15—17 хв.
Поради: невелика кількість обсмажених і подрібнених волоських горішків у тісті зробить смак ще більш цікавим. Постарайтеся не перетримувати печиво в духовці. Якщо все зробите правильно, печиво буде хрустким ззовні та з м’якою тягучою серединкою. Зрозуміло, подавати його варто з тим, що найбільше до вподоби: чай, кава, какао… Але спробуйте хоча б раз цю випічку з молоком. Інших варіантів більше не захочеться.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.