Квашена капуста за три дні від Євгена Клопотенка - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Квашена капуста за три дні від Євгена Клопотенка

21 Листопада, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Квашена капуста за три дні від Євгена Клопотенка
0
Поділилося
158
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Щоб приготувати квашення за нашим варіантом, вам знадобиться мінімум складників та… окріп. Вже за день зможете скуштувати смаколик, а за три дні капуста набуде ідеального смаку.

На банку 3 л:

  •  2–2,5 кг білоголової капусти
  •  3 лаврові листки
  •  1 морквина
  •  2 столові ложки солі
  •  1,5 л води

Візьміть капусту з розрахунку, щоб після очищення качана вийшло 2–2,5 кг продукту. Нашаткуйте ножем або скористайтеся економкою. Натріть морквину. Перемішайте капусту та моркву. Додайте до суміші 3 лаврові листки. Покладіть усе в чисту банку, щільно утрамбовуючи, щоб не було порожнин.

В окремому посуді розчиніть 2 столові ложки солі у 1,5 л окропу. Охолодженим розчином залийте банку з капустою. Поставте у глибоку миску на випадок, якщо розсіл почне витікати, та розташуйте на кухні поблизу плити або іншого теплого місця. Накрийте марлею або кришкою з дірками, аби капуста дихала.

Через добу проколіть ножем чи шампуром до самого дня ємності, щоб випустити гази, які утворюються під час бродіння. Піну на поверхні розсолу теж ретельно знімайте, поки припиниться процес бродіння. Про це свідчитиме той факт, що піна перестане з’являтися, а розсіл стане прозорим.

Скуштувати квашену капусту можна через добу. Повністю готова буде через три доби. Продукт тримайте щільно закритим кришкою в холодильнику.

Кулінарні інструкції

* Щоб засолена капуста вийшла хрусткою, варто обрати пізні зимові сорти. Такі мають більшу концентрацію цукру, а їхнє листя туге та щільне.

* Для квашення краще обрати скляні банки або емальовані каструлі. Коли шаткуєте капусту ножем, то намагайтеся не надто подрібнювати. Тонкі смужки можуть стати м’якими, без притаманного хрусткого ефекту.

* Ємність із капустою залиште бродити біля теплого місця. Саме від температури залежить, наскільки швидко закінчиться процес ферментації.

Рецепт із сайту klopotenko.com

Попередня публікація

Як підготувати дачу до зими

Наступна публікація

МСЕК буде реформовано

Схожі публікації

Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Наступна публікація
МСЕК буде реформовано

МСЕК буде реформовано

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

17 Жовтня, 2025
Як не проґавити проблеми з нирками

Як не проґавити проблеми з нирками

17 Жовтня, 2025
Ліниві голубці

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Право дідусів і бабусь на спілкування з онуками

Право дідусів і бабусь на спілкування з онуками

16 Жовтня, 2025

Останні публікації

Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

Юрій Тітов: “Нам суджено одне — перемогти”

17 Жовтня, 2025
Як не проґавити проблеми з нирками

Як не проґавити проблеми з нирками

17 Жовтня, 2025
Ліниві голубці

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Право дідусів і бабусь на спілкування з онуками

Право дідусів і бабусь на спілкування з онуками

16 Жовтня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти