Лише подивіться на цей карамельний колір! Маринад на основі меду, кетчупу та соєвого соусу надає курячим крильцям м’якості й соковитості, а при запіканні карамелізується.
На 12 крилець (плечова частина):
- 100 г кетчупу
- 2 столові ложки олії
- 1 столова ложка лимонного соку
- 1 столова ложка меду
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 2—3 зубчики часнику
- 0,5 чайної ложки меленої паприки
- 0,5 чайної ложки солі
Часник пропустити через часникочавилку. Змішати всі продукти для маринаду, добре розтерши на однорідну кашку.
Кількість інгредієнтів для соусу можна регулювати за смаком. Щоб зрозуміти, який вийшов маринад, спробуйте його «на язик» і доведіть до бажаного смаку. Крильця промити і добре обсушити. Кожен шматочок вмочити в соус. Викласти одним шаром у форму для запікання на відстані й полити залишками маринаду. Витримати за кімнатної температури 1 год. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хв.
Потім крильця перевернути, збільшити температуру до 200 і випікати ще близько 15 хв., щоб скоринка була дуже рум’яною та апетитною.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.