Курка виходить у вас сухуватою? Тільки не за цим рецептом! Овочі та ароматна курка у власному соку, приготовані в скляній банці, просто тануть у роті! У сезон страву можна урізноманітнити, додавши кабачки, цвітну капусту, солодкий перець.
На дві 2-літрові банки:
- 600 г курки
- 8 середніх картоплин
- 2—3 зубчики часнику
- 2 середні морквини
- 2 середні цибулини
- сіль (за смаком)
- чорний мелений перець (за смаком)
- 2 лаврові листки
- 2 горошини духмяного перцю
- вершкове масло та олія (для смаження)
- зелень (за смаком)
Ось основні правила, яких потрібно дотримуватись:
✔ банка повинна бути сухою, без тріщин, сколів та пошкоджень.
✔ температура духовки не повинна бути вищою за 180 градусів, інакше є ризик того, що банка трісне.
✔ не можна заповнювати банку доверху — сік у такому разі може витекти й страва вийде сухою.
✔ ставити й діставати банку потрібно з холодної духовки, щоб скло не тріснуло.
Курку нарізати великими шматочками (щоб пролізли в шийку банки). Посолити, поперчити й перемішати. Картоплю та моркву нарізати великими кубиками, цибулю — півкільцями, часник — часточками.
Обсмажити на суміші масла й олії цибулю до золотавого кольору, потім до м’якості — моркву. Посолити й поперчити овочі за смаком. Чергуючи шари, викласти всі підготовлені продукти в банки. Додати часник, лавровий листок, перець, зелень. Заливати воду або бульйон не потрібно. Курка й овочі готуватимуться у власному соку. Закрити шийки банок фольгою. Поставити в холодну духовку, ввімкнути температуру 180 градусів. Готувати страву приблизно 1,5 год. Вимкнути духовку, через 10—15 хв. акуратно дістати банки. Викласти вміст банок у велику миску.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.