Незвичайне в цій курочці те, що готується вона в густому та ароматному цибулевому соусі. М’ясо виходить золотисто-карамельного кольору, а все завдяки одному маленькому секрету: велика кількість цибулі на початку приготування посипається харчовою содою. Не хвилюйтеся — на смаку це не позначиться. Завдяки такому прийому цибуля чудовим чином перетворюється на густий соус.
- 1,5 кг курки (будь-які частини)
- 500 г цибулі
- 0,5 чайної ложки соди
- чайна ложка солі
- чорний мелений перець
- невеликий лавровий листок
- олія
За бажання можете додати свої улюблені прянощі та спеції, але і без них виходить дуже ароматно. Цибулю нарізати великими кубиками. Сильно дрібнити не варто, адже вона все одно розчиниться та перетвориться на соус. У глибокій сковороді розігріти олію, викласти цибулю. Обсмажити приблизно 3 хвилини. Трохи посолити та присипати содою. Перемішати, виставити повільний вогонь, прикривши сковороду кришкою. Буквально через 10—15 хв. цибуля пустить багато соку, і шматочки почнуть розчинятися. Це відбувається завдяки додаванню соди. Курку нарізати порційними шматочками. Викласти шкіркою вниз на цибулю. Посолити та поперчити, додати лавровий листок. Накрити сковороду кришкою та готувати на невеликому вогні 20 хв. Перевернути курку, посолити та поперчити, знову накрити кришкою та тушкувати ще 20 хв. Через загалом трохи більше 40 хв. курочка готова. Та ще й багато соусу до неї на додачу.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.